Es calculen el nombre d'hores que la temperatura és inferior a 7°C emprant els diferents nivells de temperatures que es mesuren. Les HORES FRED són un paràmetre meteorològic que s'utilitza per mesurar el fred que necessiten els arbres fruiters per tenir una bona brotada i floració.
La majoria de fruiters necessita fred durant l'aturada o latència (el moment que l'arbre no té fulles durant l'hivern). Si no es dóna aquest fred, l'arbre pateix i es poden donar conseqüències a les gemmes, als brots, a les fulles i als fruits. En general, les fulles tindran deficiències, l'arbre brotarà de forma irregular i els fruits tindran menys qualitat.
Per estudis fets a Mallorca les HORES-FRED s'han calculat durant un any agrometeorològic (de l'1 setembre al 31 d'agost de l'any següent). Com les mesures a la majoria d'estacions instal·lades comencen al mes de gener-febrer, aleshores s'ha separat el càlcul amb 2 períodes: des de l'inici de les mesures a 31 d'agost i de l'1 de setembre a 31 de desembre de 2021. A mesura que passi el temps i hi hagui més mesures s'actualitzarà el càlcul.